Søndags promenad

Fick njuta utav någon timmas underbar vår sol idag. Finns inget bättre än den førsta solen som tittar fram, sätta på sig solglasøgonen och ut å promenera i goda vänners sällskap. Hoppas nu att denna dumma snø førsvinner och att våren kommer på riktigt. Vi tog oss en tur till hundparken och såg på medans alla hundar lekte, vill ha en hund jag också, detta ligger nu øverst på min ønske lista, fyller år 1april, så nu vet ni :) Men fram tills dess så får jag nøja mig med att låna Titus, nästa helg blir han min før en hel helg, läängtar :) Men en helg brukar vara ganska lagom.




100 DAGAR TILL BEACH 2012


Om 100 dagar kommer du tacka dig själv før att du høll ut, vi får gjort otroligt mycket på 100 dagar skall ni veta. Jag tjuvstartade i måndags och har redan gjort 2 perfekta dagar, motstod till och med frestelsen på en semla igår. Alla som inte gått med i facebook gruppen 100 PERFEKTA DAGAR 22FEB-1JUNI gør det NU, idag sätter vi igång, vi har redan startat!

when i get sad i stop being sad and be awesome instead


i am Chuck Bass


Dag 2

Då va dag 2 avklarad, 100 dagar kvar till sommaren nu folkens!! Imorgon hoppas jag att alla e på att køra 100 perfekta dagar, før motivation, tips och likasinnade mäniskor gå med i facebook gruppen: 100 PERFEKTA DAGAR 22FEB-1JUNI

Min dag startade med en protein shake før att sedan 07.00 promenera 100meter bort till SATS før 30min cardio. Detta skall jag gøra VAR morgon fram till 1juni. Har turen att få bo granne med världens bästa SATS, på morgonen e det också super skønt att träna då det e helt stilla, jag och 2 till på hela sentret.  

Frukost blev havregrynsgrøt med russin när jag kom till jobbet

Lunch blev samma som gårdagens middag:
Torsk med brocoli


Sen va det dags før SATS igen

Dagens styrka:

Hantel rodd 10x3


Back extension 10x3 med vikt


Marklyft 10x3


Sittande rodd 10x3



Middag och morgondagens lunchlåda blev tonfisk sallad och dag 2 gjorde jag också 100%perfekt



Hoppas att alla som tänkt køra 100perfekta dagar unnade sig en semla idag før imorgon kør vi, 100dagar!


Socker fällor

Jag läser runt på nätet och många menar på att det e den økade konsumtionen av flytande kolhydrater som leder till att fettma økar runt om i världen inklusive Norge och Sverige. Alla exotiska jouicer, läsk, milshakes, saft, oboy, latte, alkohol osv osv. Dessa räknar vi sällan med i vårat intag av kcal, detta är en stor bov.

33cl Coca cola                10sockerbitar
33cl frukt jouicer            10 sockerbitar
Glas oboy 4msk pulver   10 sockerbitar
Milkshake (Mc donalds)   19 sockerbitar
Red bull                         8 sockerbitar
33cl Øl                           4 sockerbitar
1,5 dl vin vitt                  2,5 sockerbitar
1,5 dl vin røtt                  1 sockerbit
Caffelatte                       3 sockerbitar
Cosmopolitan                 6,5 sockerbitar   
3dl Smoothie                  10 sockerbitar

Så kanske smoothie å frukt jouice inte är så nyttigt trots allt
Flytande kolhydrater är nog de lättaste att utesluta eller byta ut och du sparar massa kcal per dag utan att du behøver va hungrig då dessa flytande inte mättar.



MAX! intag per dag:

  • 1-3 år 11 bitar
  • 4-6 år 12 bitar
  • 7-10 år 15 bitar
  • Flickor 11-14 år 15 bitar
  • Pojkar 11-14 år 18 bitar
  • Kvinnor över 15 år 17 bitar
  • Män över 15 år 21 bitar



  • strong is the new skinny

    3 bra och enkla träningstips

    1. Fritt fram för vikter
    Om man tränar med fria vikter kopplar man in fler muskelgrupper än om man sitter i en maskin. Dessutom får man stabilitetsträning på köpet.

    2. Träna ben – få midja
    Många kvinnor vill bli av med valken på magen. Då ska de träna krop­pens stora muskelgrupper som rygg och ben. Det gör att du bränner fler kalorier.

    3. Bränn fett – efteråt
    Muskelmassa kräver mer energi än fett. Alltså ökar kroppens förmåga att bränna kalorier dygnet runt och du bränner fett även efter träningen.'


    Dag 1


    Då va jag igång, klockan ringde 06.30 idag, va inte så kaxig den tiden, fy, men upp kom jag tillslut.

    07.00- SATS

    30 min intervall cardio, 10sek på, 10sek av
    protein shake

    Frukosten blev først när jag kom till jobbet då jag som vanlig alltid får så dålig tid på morgonen, havregryns grøt med russin

    Lunch: Lax, sallad, keso 




    Dagens styrka:

    Hammercurl 10x3


    shoulder press 10x3


    Triceps 10x3


    Fransk press 10x3


    Bänk press 10x3


    Middag: Torsk, brocoli och keso (dagens højdpunkt :)


    21.30 Trøtt och nøjd med min førsta dag så tar jag kväll, 60min NCIS: Los Angeles och sen sova før att børja om på nytt, hoppas att eran dag vart lika bra som min :) 101 dagar kvar


    Helg

    Då va helgen øver och en ny vecka väntar och nu kør vi 102 dagar till sommaren.

    Helgen har vart super duper, fin besøk från Gøteborg, god mat, melodifestivalen och museum. Massa god mat måste jag tillägga så nu børjar diet och hård träning fram till sommaren.

    PS. 7 snus fria dagar DS. 


                                         <3 Jag och Syster <3

    Det va inte det lättaste att hitta ett ställe i Oslo kl 20.00 en fredag kväll som man bara kunde sitta och dricka en kopp kaffe i lugn och ro ;)




    102 dagar, nu kør vi!



    I love Kelly Clarkson, denna låten talar før sig själv. Underbar å lyssna på när man e glad, ledsen, arg, sårad, trøtt, pigg, ja den e går å lyssna på vilket humør man än e på!

    102 dagar till sommaren, nu kør vi!

    what doesn't kill you makes a fighter

    Ricinolja

    Läste før ett tag sedan om en olja som skall få håret att växa upp till 5cm i månaden och det tackar man ju inte nej till. Det är egentligen en olja som används som laxemedel å säljs bak disken på apoteket, min betalade jag 150,- før i Norge, har läst att den ligger runt 50,- i Sverige.

    Detta har tydligen blivit super stort runt omkring i vårat avlånga land och man kan se massa fantastiska "føre och efter" blider om man googlar "ricinolja hår" om dom e äkta eller ej det vet jag inte men detta skall testas, 15cm längre hår till sommaren, JA tack!

    Massera in oljan i hårbotten och dra ut i längderna låt verka i 30-60 min (jag sov med det) schamponera innan du bløter før att oljan som e ganska tjock skall førsvinna, schamponera en gång till som vanligt.


    Føre och efter bilder kommer om 1mån

    Ønska mig lycka till :)


    Nu kør vi!


    Saningen bak styrketräning och knäbøj


    Beach 2012

    100 dagar dit, det fixar vi utan problem. Jag skall personligen komma i mitt livs bästa form. Blev sjuk på søndags kvællen efter skolan så bara orkat vara på jobbet å sen direkt hem å sova hela veckan. Så inte blivit någon träning denna veckan, tar mig en vilo vecka før jag sätter igång på riktigt. Var en riktigt tung helg på skolan. Träning heeela helgen, från morgon till kväll. Så en vilo veckan gør nog bara gott før min lilla kropp.  Men MÅNDAG, då kør vi, 102 dagar till 1juni på måndag och 1juni då e det sommar!! 102 dagar får vi gjort mycket på men vi har inte råd att førlora så många utav de dagarna så det går inte att skjuta på det längre än till på måndag. Detta skall bli riktigt kul, längtar så efter måndag, men først e det helg och min syster kommer på besøk imorgon så denna helgen e den sista innan ”beach2012prosjekt”

    Måndag:
    Ingen alkohol, ingen tobak, inget socker, minimaliskt med kolhydrater, massa protein, grønt te, omega 3, multivitamin, 8h sømn var natt, 20min intervall cardio var morgon, styrka 5g/veckan, jobb, skola, massa plugg.

    Så kommer min vår se ut. Tråkigt? Kanske många tycker men absolut inte jag, skall bli så otroligt skønt att komma igång på riktigt. Allt eller inget! Nu kør vi. Skall uppdatera med kost, träning, bilder, tips, motivation så ofta jag kan. Vi har det alla i oss, alla kan men det e så lätt gjort att hamna på fel spår så vi måste alla passa på varandra, så lätt gjort att man skall ”unna sig” en choklad bit, men det får vi gøra den 1juni. Bit ihop nu och tacka er själva den 1juni när ni har eran drøm kropp, 100dagar kan man ”offra” før att ha en awesome sommar och en super duper nøjd kropp med massa ny energi.



    Før att få lite extra motivation, gå med i facebook gruppen: 100 PERFEKTA DAGAR 22FEB-1JUNI


    Jag har gjort en schema där man kryssar ner antalet dagar man har klarat gøra 100% perfekta fram till 1 juni, lätt fixat i Excel eller skriv eran mail adress i en kommentar så sender jag det till er. Skriv ut och sätt på kylen eller en lämplig plats.



    LYCKA TILL!!!!


    Dags før nya vanor

    2012 käns som mitt år, allt har børjat så bra och idag e också min 3e snus fria dag. Røkningen la jag ner HELT før 6månader sedan, så skønt att slippa det å jag saknar det inte äns lite. Snusningen hade jag egentligen inga planer på å sluta med men när man e sjuk så är inte nikotin det førsta kroppen ber om och känner mig så motiverad till att bli 100% hälsosam detta året så tog chansen att sluta med snus också. Men det är fortfarande tufft. Undrar hur många dagar det tar innan det är øver helt. Men skall hålla ut, måste hålla ut. Ingen alkohol å ingen tobak detta året! Okej, kanske något glas vin till sommaren då ;)


    Det e inte bara hälsan jag sparar på att undvika alkohol å tobak utan sååå mycket pengar, räknade precis ut vad detta ca landade på førra året och kan inte äns med att skriva ut det på grund utav att min kära mamma å pappa läser blogge. Men FØR mycket pengar. Allt før mycket pengar. Räkna själva om ni e røkare å gillar å dricka lite vin på helgerna, det blir mycket pengar. Genom å sluta dricka alkohol så kan jag också garantera er att ni automatiskt kommer att tappa 1-2kg den närmaste månaden. Alkoholen e en stor bov!


    Dags før nya vanor!


    Middag

    Igår va det middag hos mig, 3 rätters. Stolt øver min matlagning. Skall nog børja med att bjuda hem folk på middag dagligen, så trevligt. Blommor får man också.



    Førrätt: Honungsgratinerad chevre på rostat brød


    Huvudrätt: Lax med risotto och sparris



    Efterrätt: Chokladmousse



    Bus enkelt å gøra chokladmousse och så himla gott!!

    125gr mørk choklad
    2 msk florsocker (jag tog hälften vanilj)
    3 msk STARKT kaffe
    2 ägg gulor
    2dl grädde

    smält chokladen, blanda i socker, kaffe, ägg
    vispa grädden
    låt choklad blandningen svalna och blanda sen ihop med grädden
    låt stå i kylen i ca 3h tills den stelnat

    Inte sundaste desserten men så gott :)

    Tips på sund dessert: Mager kesella (kesam på norsk) med frysta bär. Eller lyxa till det med vanilj smak, gudomligt gott.




    Tack Peter och Alexandra før en fin kväll :)



    Tack alla søta

    Får så mycket fina komplimanger om min blogg, blir så himla glad, tack!!
    Va super nervøst å børja blogga å jag viste inte helt hur jag skulle gøra å vad jag skulle skriva men det har vart jätte kul å skriva om allt møjligt.

    Skall skriva ett inlägg som skall handla om att komma i form till "beach 2012" till helgen, skall ta mig tid till detta senast søndag och skaffa lite inspirasjon då jag har skola hela helgen. Har fått många frågor om mat och träning, tips och trix flør platt mage osv, detta kommer snart :)

    Beklagar att jag e värdeløs på stavning å proffs på särskrivning, finns inget stavningsprogram på blogg.se ;)

    Tack igen før alla fina komplimanger :)

    Ha en fin kväll!


    Hår prosjekt

    Då va hår prosjektet i gång, relativt nøjd med resultaten hitils. Går mot ljusare tider, inte blond men ljusare, rått färgat som Sandra så fint beskrev det. Men jag tycker färgen e fin, jätte fin. Bilden e lite grå tycker jag, e lite varmare färg i verkligheten. Blir en ny färgning om 2-3veckor sen e jag nog nøjd før en stund. Jobbigt bara att utväxten blir ljus då jag faktiskt e blondin i verkligheten ;) Jag å mitt hår asså, blivit endel experiment under åren. Men avråder ALLA att färga det svart, det va mitt størsta misstag. Newer go black its hard to go back.





    Satin Blond 801

    Bra hårfärger/toningar utan amoniak som e väldigt skonsamt før håret. Finns i alla møjliga fina färger. Använder bara dessa nu før tiden.

    Har en "trøtt på mitt hår" dag

    Har en "trøtt på mitt hår" dag, vill ha det ljusare nu, inte blond men ljusare. Fick också himla lust på lugg, en tjock lugg med långt hår.


    Snyggt?!



    Skall sova på saken, uppdatering kommer.


    Lovely friday

    Då var det helg igen, veckorna går så snabbt sjukt att det redan e februari. Idag va kallaste dagen denna vintern i Oslo. Imorse ville jag bara lägga mig ner och ge upp, gråta å skrika typ. Det va så kallt fingrar å ansikte å ben trodde jag skulle domna bort å att jag aldrig skulle få tillbaka känseln. Kylan fick mina øgon att børja rinna och tårarna frøs till is, ingen øverdrift!! Men jag øverlevde :) Nu sitter jag och njuter fredagskvællen med melon, godis, te och skall snart starta mitt Gossip girl maraton, 4 avsnitt ligger och väntar snällt på mig.


    Haft mycket i huvudet denna veckan, før mycket stress så 2 timmar på SATS gjorde susen. Träning e bästa sättet att rensa huvudet å skaffa sig ny energie på.


    Blev armar, rygg å axlar + 30min cardio

    Imorgon blir det Ben+ mage + Zumba. Zumba går jag mest på før att det e så kul, riktig lycko timma bra musik och massa skaka rumpa :)

    Søndag skall jag å Sandra køra vårat andra pass. Hon har ännu värre träningsvärk idag vilket gør mig ännu gladare :)


     

    Uppdatering

    Igår kørde jag och Sandra vårat førsta träningspass. Va lite ovant i børjan att stå och ge instruktioner om hur hon skulle gøra och førsøka fixa å trixa så att hon skulle gøra rätt å få ut max utav timman men efter några minuter så kom vi igång ordentligt och det blev 60minuter mycket effektiv träning før lilla Sandra. Jag va där 1timma før Sandra kom så att jag skulle kunna gå igenom programet och få lite träning jag också :)

    Vi kørde ben och mage.

    http://www.styrkeprogrammet.se/

    På øvningsarkivet hittar ni massa bra øvningar man både kan gøra hemma och på gymmet.

    Längtar redan efter søndag då vi skall ha vårat andra träningspass :)


    Bara så att alla vet så har Sandra träningsverk idag. Bästa nyheten jag fått idag :)




    Syskonkärlek

    17-19 februari så kommer äntligen min älskade syster till Oslo och besöker mig!! Gud vad jag längtar, har redan planerat 100saker vi skall gøra men det kommer väl sluta med att vi bara tar helgen som den kommer. Brukar bli det bästa tycker jag. God mat, promenader och bara ha en massa kvalitets tid, hon och jag. Är så otroligt tacksam øver att ha henne som syster, min førebild, mentor och bästa kompis på en å samma gång. 

     

    RSS 2.0