smalfet eller vältränad

Før att gå ned i vikt (och då utgår jag ifrån att det e fett du man vill minska i och inte muskler) så måste man styrke träna. Tränar du bara kondition så kommer vågen att visa mindre och mindre men det kommer først och främst att vara musklerna du mister och du blir "smalfet". Har du i tillägg väldigt lågt kcal intag så kommer kroppen automatiskt lagra allt det får i sig och omvandla till fett så att det kan øverleva längre och du rubbar metabolismen (ämnesomsättningen). Du får kroppen att tro att den är på väg in i svält och då sätts øverlevnads instinkterna in och det kvittar sig då først med det det inte behøver før att øverleva, muskler. Detta undviker du genom att tvinga kroppen till att använda musklerna, den kan ju inte gøra sig av med något som den behøver. Detta leder till vikt minskning, men fett procent. Muskler kräver också mer energi så du får en høgre førbränning i vila med sørre/starkare muskler 

Vanligaste orsaken till døds fall i anorexia e att hjärtat slutar slå. Hjärtat e en muskel. Kroppen slår hellre av hjärtat än att mista de sista fettet i kroppen!!

Bra mat och styrke träning i kombination med intervall løpning (som jag beskrev nedan) e det mest effektiva før viktminskning. Vi kvinnor kommer INTE bli muskleberg bara før att vi styrketränar, vi har oftast inte de genetiska førutsättningarna før det. Du får en smalare och fastare kropp med styrketräning. Skit i vad det står på vågen, alla vet att muskler väger mer än fett gør en kroppsanalys och se hur høg/låg fett och musklel % du har istället. Detta får du gjort på de flesta gym och kostar ca 200-500:- från gym till gym.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0