Intervall løpning

60x 8/12 = 20min effektiv fettførbränings träning!

Detta innebär:

8 sekunder HØGintensiv løpning, 12 sekunder vila och upprepa detta i 20min. Du hinner med 60st på 20min. Høgintensiv, då menar jag høgintensiv løpning, du skall upp i MAX puls på de 8sekunderna. Du bør ligga på 12-15 km/h beroende på hur van du e vid løpning sen tidigare. På vilan så hoppar du av banden och vilar i 12 sek å så hoppar du på bandet igen.
Är du ny i att hoppa av och på bandet så kan du øva i ett långsammar tempo først så du känner dig säker. 15km/h då går det snabbt, så børja på 9km/h før att få in tekniken och sen skruvar du upp tempot. Men "øvningen" räknar du inte in i de 20 minuterna, det kan va uppvärmingen.

Detta e tuff träning och kilona bara rasar om du i tillägg har en bra kost. Det bästa är att den tar bara 20minuter, kombinera med styrketräning några gånger i veckan och du har det ultimata träningsprogrammet.

 
Fakta om intervallträning:
Denna typ av träning är mycket intensiv och bränner større mängder kalorier på kortare tid, økar ämnesomsättningen till väldigt høga nivåer och därmed kommer du att uppnå høgre kaloriførbränning även när du är stillasittande. Har även visas sig ha anaboliska (uppbyggande) egenskaper. Før dig som tränar styrketräning innebär det lättare att få en økad mängd muskelmassa. Man mister också mindre muskler gämført med annan konditionsträning.

 

Viktigt att tänka på er att du skall landa på "tårna" då du løper så att du inte bromsar steget och du minskar också risken før skador i knät. Kan ta en stund att "lära" sig och att får det att kännas naturligt men när du väl fått till taktiken så kommer du märka stor skillnad.



Invistera gärna i ett par "barfota skor" detta rekomenderar jag både i løpning och styrketräning.
Teorin bak detta är principen att det mest hälsosamma før dig och dina føtter är att vara precis så som miljoner år av evolution har designat dem att vara – barfota!

"five fingers"

barfotaskor


eller dessa snyggingar från "VivoBarefoot"



Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi testar det i mån då! ska på yoga kl 18 o sen core kan kanske få med det också!! :)

2012-01-29 @ 23:45:36
URL: http://ssandramariee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0