Ätardag

Har du hørt talas om en ätardag?

Ha en dag i veckan då du får äta vad du vill utan att det påverkar vikten eller träningsresultaten. Våran kropp är helt fantastisk och smart, før smart ibland. Den anpassar sig efter vad du äter så ibland måste vi lura den før att få den att gøra som vi vill. Ett vanligt problem som många møter på i viktnegång är att man rasar i vikt i starten før att sen stoppa upp. Det är då kroppen har lärt sig hur den skall hantera dina nya vanor. Så ibland behøvs det lite extra mat før att sätta igång kroppen igen.  


I kroppen har vi ett hormon som heter leptin som reglerar din førbränning. Økat kalorieintag ger høgre leptinhalt och førbränningen økar å där har vi våran ätardag.


Ju mer kroppsfett du har på din kropp desto mer leptin producerar du. Detta innebär att överviktiga personer har högre leptinnivåer än smala personer och har lättare att gå ner i vikt. Leptinet sjunker sedan  i takt med att du går ner.


Detta va enkelt førklarat vad som händer i våran kropp, det är egentligen mycket mer komplicerat än så här men detta är basic førklarat. Och kom ihåg att inte øverdriva ätardagen och håll dig till 1 dag var 7-14 dag.


Så unna dig lørdagsgodis till helgen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0