Middag

Igår va det middag hos mig, 3 rätters. Stolt øver min matlagning. Skall nog børja med att bjuda hem folk på middag dagligen, så trevligt. Blommor får man också.



Førrätt: Honungsgratinerad chevre på rostat brød


Huvudrätt: Lax med risotto och sparris



Efterrätt: Chokladmousse



Bus enkelt å gøra chokladmousse och så himla gott!!

125gr mørk choklad
2 msk florsocker (jag tog hälften vanilj)
3 msk STARKT kaffe
2 ägg gulor
2dl grädde

smält chokladen, blanda i socker, kaffe, ägg
vispa grädden
låt choklad blandningen svalna och blanda sen ihop med grädden
låt stå i kylen i ca 3h tills den stelnat

Inte sundaste desserten men så gott :)

Tips på sund dessert: Mager kesella (kesam på norsk) med frysta bär. Eller lyxa till det med vanilj smak, gudomligt gott.




Tack Peter och Alexandra før en fin kväll :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0